Hoe communiceer ik met mijn innerlijke zelf?

Je ego geruststellen

Toelichting bij de meditatie:
Je gaat dit contact maken om te luisteren naar de behoeften en zorgen van je ego, te horen wat het graag zou willen van je en te zoeken naar een manier van contact maken met je innerlijke wijsheid die voor jullie allebei fijn is.

Je mag daarbij trouw blijven aan het feit dat jij ervoor gekozen hebt contact te zoeken met je intuïtie en daar geen compromissen op sluit, maar probeer verder flexibel te zijn en te kijken naar wat je kunt doen om te zorgen dat je ego niet tekort komt terwijl je dit contact maakt.

Hier zijn alvast een paar mogelijke oplossingen die je straks aan je ego zou kunnen voorstellen (maar best kans dat het zelf al heeft bedacht wat het wil!):
 
• Kun je je ego geruststelling geven, of omarmen en troosten, voor waar het bang voor is of zich zorgen over maakt?
• Hoe is het voor je ego als je het aanwezig laat zijn tijdens alle meditaties waarin je contact zoekt met je innerlijke wijsheid, zodat het het aan kan geven als er iets aan de hand is?
• Zou het je ego helpen als je, voordat je beslist of je wel of niet handelt naar je innerlijke wijsheid, eerst daarover met hem of haar in gesprek gaat?