Ik worstel met mijn boulimia en hoe gezonder te leven. De grote hoeveelheid gevoelens die nu omhoog komt, overweldigt me.

Wilma’s stappenplan om boulimiavrij te leven:

1. Weet dat alles wat omhoog komt zodra je stopt met jouw verslavingspatroon, erbij hoort. Dit is precies wat er moet gebeuren, ook al voelt het niet altijd comfortabel.

2. Blijf staan: Laat je niet meesleuren in je neigingen om weer in het verslavingspatroon te stappen, of door de overweldigende gevoelens die omhoog komen. Wees de rots in de branding, die alle golven over zich heen laat komen zonder erin mee genomen te worden.

Lijst van meditaties die je kunt luisteren op het moment dat het lastig voor je is om te blijven staan: Meditatie om aanwezig te blijven bij een oncomfortabel gevoel

Of als het gevoel heftiger is: EHBO meditatie voor bij heftige gevoelens

Meditatie voor bij Piekeren, Stress & Onrust

Steun van je Krachtige Zelf of Steun van je Liefdevolle Zelf

Meestromen met jouw oncomfortabele gevoel

Daarnaast kan het ook helpen om het Terugkeren naar jezelf ritueel te doen uit Fundament 1: Eerlijk zijn met jezelf

+

Hoe meer jouw volledige energie in jezelf en de ruimte aanwezig is, hoe makkelijker het is om die rots in de branding te zijn die niet meteen wordt meegesleurd door elke gevoels- of verslavingsgolf. Met deze meditatie kun je jouw energie verstevigen.

3. Zodra je daar de ruimte voor hebt, ga kijken naar de dingen in je leven die schuren. De aspecten van je leven die eigenlijk niet in balans zijn of jou niet dienen. Ga op zoek naar (nuchtere/ware) manieren om deze plekken van je leven te transformeren, zodat alle verschillende onderdelen van jouw leven je in de basis ondersteunen.