Welke cursus kan ik doen om de onzekerheid over mijn lichaam te kunnen loslaten en open te staan voor een toekomst met een ander?

De cursus Zacht zijn voor jezelf

De blanco helingsreis met een thema als “Ik moet altijd liefbaar zijn/Ik moet altijd leuk gevonden worden/Ik ben niet veilig als iemand me afwijst/Ik mag niet verkeerd zijn”

Helingsreis voor schaduwwerk met de schaduwpolen ‘afstotelijk’ en ‘aantrekkelijk’

Liefdevolle bodyscan meditatie

Eventueel kun je na de liefdevolle bodyscan deze helende opdracht doen:

Blijf in de liefdevolle staat die je nu naar je lichaam hebt en pak schmink of verf. Kleed je uit en begin overal op je lichaam hartjes te tekenen, als teken van liefde aan jezelf, aan dit stukje van je lichaam. Als je wilt kun je daarbij liefdevolle woorden naar jezelf uitspreken.

Blijf met je aandacht terug gaan naar liefdevol voor jezelf zijn, maar wees daarbij open voor alles wat naar boven komt. Het is helemaal oké als je gedachten of emoties opmerkt die getriggerd worden door wat je niet leuk vindt aan je lichaam. Geef ook dat de ruimte, laat het er zijn. En teken dan nog een hartje als symbool voor jou intentie om ook dit op een dag lief te hebben.

Als je voelt dat je klaar bent met de opdracht, kan het fijn zijn om deze af te sluiten met een warme, zelflievende douche.

Meditatie voor je Lichaam: Liefde en Harmonie Herstellen (voor Genezing, Zelfliefde en Aarding)

Onvoorwaardelijke Zelfliefde Meditatie: Geef Liefde aan Delen van Jezelf Waar Je Niet van Houdt

Zelfliefde Meditatie: “Ik mag er zijn zoals ik ben”

Geleide Meditatie: Zelfliefde en Zelfzorg Affirmaties om Jezelf in Dit Moment te Verwelkomen